توضیحات دکتر ملاشاهی رییس بیمارستان بوعلی ومتخصص عفونی درباره تب کنگو / بیش از دوازده بیمار در دوماه گذشته و دو فوتی
توضیحات دکتر ملاشاهی رییس بیمارستان بوعلی ومتخصص عفونی درباره تب کنگو / بیش از دوازده بیمار در دوماه گذشته و دو فوتی
در دو ماه گذشته سال 1403 نسبت به مدت مشابه تعداد بیماران مبتلا به تب کنگو افزایش زیادی داشته است 12 بیمار مشکوک به تب کنگو بستری که جواب 8 بیمار تا کنون مثبت اعلام شده استو متاسفانه دو بیمار به دلیل مراجعه دیر فوت شده اند . در حا حاضر منتظر جواب چهار بیمار دیگرنیز هستیم . این موضوع اهمیت آموزش بهداشت وپیشگیری در کشتارگاهها و شرکتهای بسته بندی گوشت و آموزشهای عمومی را چندین برابر میکند
تب خونریزیدهنده کریمه-کنگو یک بیماری ویروسی ،حاد تبدار و خونریزی دهنده و به شدت واگیردار است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود
ا تا 3 روز وحداکثر9روزپس از گزش کنه ویا5تا6 روز پس از تماس با بافت یا خون حیوان آلوده ، علائم بیماری بصورت ناگهانی با سردرد شدید، تب ، لرز، درد عضلانی ، خصوصا" درناحیه پشت وپاها، گیجی ،دردوسفتی ناحیه گردن، درد وقرمزی چشم .تورم وقرمزی صورت ، گردن وقفسه سینه ،پرخونی خفیف حلق وناحیه دهان شایع است.
3تا5روز پس از شروع بیماری ، خونریزی مخاطها ولکه های خون مردگی ،.به دنبال خونریزی زیرپوستی دیده میشود و ممکن است خون در مدفوع ، ادراروخونریزی از دهان ، ملتحمه ، گوش ها، رحم وحتی خلط خونی دیده شود. لذا جهت پیشگیری از ابتلا تب کنگو باید از خریدومصرف گوشت دامی هایی که به طریق غیر قانونی وقاچاق وارد کشور می شوندویا بصورت غیر بهداشتی خارج از کشتارگاهها ذبح وعرضه می گردندخودداری کنید.
ازتماس مستقیم پوستی مخاطی با خون وترشحات آلوده دامی درحین ذبح یا زایمان دام پرهیز کنید.
کسانیکه درمحیطهای دامپروری و روستایی ، خصوصا" درفصول بهار وپاییز حضور دارندخود را دربرابر گزش کنه (با استفاده از مواد دورکننده حشرات بر روی لباس وبدن ، پوشانیدن قسمتهای از بدن که درمعرض خطر گزش کنه می باشند با استفاده از دستکش وپوشیدن لباس آستین بلند) محافظت کنند. لباس و روی پوست خود را از نظر وجود کنه بصورت مرتب بررسی کنیدو از له کردن کنه بر روی پوست اکیدا" خودداری کنید.هنگام تماس با گوشت ، خون وترشحات دام های مشکوک از دستکش ووسایل حفاظت فردی استفاده کنید.گوشت وجگر را پس از پخت کامل مصرف نمایید. درصورت خرید گوشت را به مدت 24 ساعت دردمای 4 درجه سانتی گراد(دریخچال)نگهداری کنیدوسپس با پوشیدن دستکش نسبت به قطعه قطعه کردن ، شستشو وبسته بندی آن اقدام نمایید.