۲۸ جولای هر سال به منظور ارتقای آگاهی از بیماری هپاتیت ویروسی به عنوان روز جهانی هپاتیت نامگذاری شده است
هفتهی ملی اطلاعرسانی هپاتیت از اول تا هفتم آبانماه گرامی باد
سازمان بهداشت جهانی (WHO)هپاتیت را جزو یکی از هشت کمپین رسمی خودش میداند. (روز جهانی بهداشت، روز جهانی اهدای خون، هفته جهانی ایمنسازی، روز جهانی سل، روز جهانی بدون دخانیات، روز جهانی مالاریا و روز جهانی ایدز کمپین های سازمان بهداشت جهانی می باشند). تاکنون میلیونها نفر از سراسر جهان برای آگاهی از هپاتیتهای ویروسی و دسترسی به روشهای درمان، با برنامههای پیشگیرانه و اقدامات دولتی در بزرگداشت این روز مشارکت میکنند. روز ۲۸ جولای هر سال به منظور ارتقای آگاهی از بیماری هپاتیت ویروسی و التهابات کبدی ناشی از آن که منجر به بروز طیف وسیعی از مشکلات سلامت مانند سرطان کبد میشود، به عنوان روز جهانی هپاتیت نامگذاری شده است. WHO از همه کشورها میخواهد برای از بین بردن هپاتیت ویروسی تا سال ۲۰۳۰ با یکدیگر همکاری داشته باشند.
هپاتیت التهاب کبد است که بهدلیل ویروسهای عفونی و عواملی غیرعفونی مختلف ایجاد میشود و منجر به مشکلات سلامتی مختلفی میشود که برخی از آنها میتوانند کشنده باشند. هپاتیت التهاب کبد است که به واسطه انواع مختلف ویروسهای عفونی و عوامل غیرعفونی ایجاد میشود و منجر به مشکلات متعددی در سلامتی میشود که برخی از آنها میتوانند کشنده باشند. پنج نوع اصلی از ویروس هپاتیت وجود دارد که به آنها نوع A، B، C، D و E گفته میشود. در حالی که همه آنها باعث بیماری کبد میشوند، اما در جنبههای مهمی از جمله راههای انتقال، شدت بیماری، توزیع جغرافیایی و روشهای پیشگیری متفاوت هستند. به ویژه، انواع B و C منجر به بیماری مزمن در صدها میلیون نفر میشوند و به طور مشترک شایعترین علت سیروز کبدی، سرطان کبد و مرگهای مرتبط با هپاتیت ویروسی هستند. تخمین زده میشود که ۳۵۴ میلیون نفر در سراسر جهان با هپاتیت B یا C زندگی میکنند و برای اکثر آنها، آزمایش و درمان در دسترس نیست.
برخی از انواع هپاتیت از طریق واکسیناسیون قابل پیشگیری هستند. یک مطالعه سازمان بهداشت جهانی نشان داد که تخمین زده میشود ۴.۵ میلیون مرگ پیش از موعد در کشورهای با درآمد کم و متوسط تا سال ۲۰۳۰ از طریق واکسیناسیون، آزمایشهای تشخیصی، داروها و کمپینهای آموزشی قابل پیشگیری باشد. استراتژی جهانی هپاتیت سازمان بهداشت جهانی، که مورد تأیید تمامی کشورهای عضو WHO قرار گرفته، هدفش کاهش عفونتهای جدید هپاتیت به میزان ۹۰٪ و مرگها به میزان ۶۵٪ بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۳۰ است.